14.11.2017. 14:00, Vijesti

 

 

Obavijest o obilježavanju dana srednjoškolaca


U petak, 17. studenog 2017. godine, održat će se Međunarodni dan srednjoškolaca. Kao i proteklih godina, srednje škole diljem Hercegbosanske županije obilježavaju dan srednjoškolaca na osebujan način.


U suradnji s Mrežom vijeća učenika te uz suglasnost ravnatelja pojedinih škola, odobrava se obilježavanje ovog dana tako što će učenici srednjih škola Hercegbosanske županije imati skraćene školske sate po 15 minuta. Također, učenici imaju razrađen program koji se temelji na dress code-u bijelih majica ili košulja, zajedničkog okupljanja na različitim mjestima u pojedinim gradovima te programa zabavnog karaktera, ovisno o kojoj školi je riječ. Svrha održavanja ovog dana je podizanje svijesti o pogibiji praških srednjoškolaca i studenata koji su se mirnim prosvjedom borili protiv nacističke okupacije. 


Ovim putem pozivaju se svi srednjoškolci u što većem broju na obilježavanje ovog dana u svojim sredinama kako bi podigli svijest o položaju i problemima srednjoškolaca s kojima se suočavaju u svakodnevnim životnim situacijama.


PR Mreže Vijeća učenika Hercegbosanske županije,
Jozo Zrno


Pregledavate mobilnu verziju stranice.